De Rennsteig in het Thuringer Wald

Wandelgroepen

» Startpagina
» Wandelgroep
» Wandelvakanties
» Groepsaccommodaties
» Wandelen is ...
» Wandel links
» Kontakt

Wandelgebieden

» Cyprus
» Harz
» Ligurië
» Sauerland
» Sicilië
» Spaanse Pyreneeën
» Thüringer Wald

Duitsland Wandelland

» Wandelvakanties
» GPS-Tracks
» Natuurreservaat Reizen
» Certificeringen

Duitse LAW's

» De Rennsteig
» Meer wandelroutes (D)

Wandelen is ...

Wandelen is een natuurlijke beweging die iedereen die gezond is, kan gaan doen, zonder de kans op blessures die veel sporten met zich meebrengen.

Wandelen is laagdrempelig. Je hebt er geen speciale sportuitrusting voor nodig. Verlaat je de stoep of het park dan is het aan te bevelen een paar wandelschoenen aan te schaffen dat voor je nieuwe ondergrond geschikt is.

Wandelen is een ideale manier je conditie op peil te houden of om weer in conditie te komen na een tijd niets sportiefs gedaan te hebben.

Wandelen is goed voor de conditie van hart en bloedvaten en vermindert de kans op hart- en vaatziekten.

Wandelen verbetert het algemene uithoudingsvermogen en het fitheidsgevoel en helpt het lichaamsgewicht op peil te houden. Wil je meer? je conditie verbeteren? Ga dan sportief wandelen, nordic walken, wandelen in de bergen, of sneeuwschoen wandelen.

Wandelen is goed voor de geest. Het zorgt voor mentale ontspanning, verbetert het geheugen, inspireert tot nieuwe ideeën.

Wandelen is gezellig. Vooral als je het samen met anderen doet. Wordt lid van een wandelclub of wandelgroep, of richt er zelf een op als er in je buurt geen te vinden is.

Wetenschappelijk bewezen

Lange voettochten hebben een meetbaar heilzaam effect op de stemming, het denkvermogen en het algemeen welbevinden van mensen. Dit is nu ook wetenschappelijk bewezen door de 'psycho-neuroimmunologie', het vakgebied dat de wisselwerking tussen het centraal zenuwstelsel, het hormoonstelsel en het immuunstelsel onderzoekt. Sommigen spreken zelfs van een 'antidepressivum'. Anderen van het "zoeken en vinden van heilservaringen".

Op pad met een Wandelgroep

Wandelgroep bij Frankenblick

Wandelgroep Thüringer Wald

LAST MINUTE GROEPSWANDELVAKANTIE
Direct kijken naar een lastminute wandelvakantie? Klik voor een leuke wandelgroep snel hier »

 

Geoptimaliseerd voor Google Chrome en Mozilla Firefox