De Rennsteig in het Thuringer Wald

Wandelgroepen

» Startpagina
» Wandelgroep
» Wandelvakanties
» Groepsaccommodaties
» Wandelen is ...
» Wandel links
» Kontakt

Wandelgebieden

» Cyprus
» Harz
» Ligurië
» Sauerland
» Sicilië
» Spaanse Pyreneeën
» Thüringer Wald

Duitsland Wandelland

» Wandelvakanties
» GPS-Tracks
» Natuurreservaat Reizen
» Certificeringen

Duitse LAW's

» De Rennsteig
» Meer wandelroutes (D)

Cyprus

Ligging

Het eiland Cyprus ligt in het oosten van de Middellandse Zee, ca. 70 km ten zuiden van Turkije. Het eiland is feitelijk in tweeën gedeeld, met in het Noorden de Turkse Republiek Noord-Cyprus en in het Zuiden de Republiek Cyprus. Cyprus staat volgens de Griekse mythologie bekend als geboorteplaats van de godin Aphrodite.

Klimaat

Cyprus heeft een mediterraan klimaat met zachte winters en warme droge zomers. Van alle Europese eilanden is Cyprus in de zomer een van de meest zonzekere en warme eilanden. Zelfs in oktober kunnen temperaturen de 30 graden grens ruim passeren. Dit warme klimaat werkt als een magneet op toeristen, die vanaf half mei tot half oktober een bijna 100% garantie hebben op goed strand- en zonweer. De beste periode om te wandelen op Cyprus is het voorjaar (april/mei) en de nazomer (september/oktober).

Gebergte

Het Troödosgebergte, heeft als hoogste top de Olympus (1952 m.) Het gebergte beslaat een groot deel van het westen en het midden van het eiland. Het is een geologische bijzonder gebergte dat bosrijk is en een grote diversiteit aan vegetatie kent. In het Nationale park van Troodos zijn niet alleen het grootste aantal planten te vinden in vergelijking met alle andere gebieden op Cyprus maar ook het grootste aantal endemische planten. Bovendien behoort het park tot een groep van kritieke gebieden voor plantendiversiteit in de Middellandse Zee. In het gebergte wordt veel gewandeld tijdens warme dagen wegens de verkoeling.

Cultuur

In het gebergte ontspringt de rivier Pedieos, de langste rivier van Cyprus. Er liggen diverse dorpen en negen byzantijnse kerken die op de Unesco culturele werelderfgoed lijst staan. Ook de steden Pafos en de archeologische site Choirokoitia uit 7000 v.Chr. gelegen op de helling van een heuvel in de vallei van de Maroni rivier, staan op deze werelderfgoedlijst.

Ook interessant is Kourion. De vroegste nederzetting in Kourion dateerde uit de 14e of 13e eeuw v.Chr. en was gesticht door Achaeërs. Men vindt reeds in de 11e eeuw v.Chr. gouden voorwerpen in de necropool van Kourion, wat zou kunnen wijzen op handelsrelaties. Deze prachtige stad wordt gedacht in de 7e eeuw te zijn verwoest door een reeks van vijf sterke aardbevingen die de stad over een periode van 80 jaar beroerden. Dit bracht onvermijdelijk het einde van de stad met zich mee. Er is nog veel te zien waaronder Romeinse mozaïeken en het Grieks-Romeins theater aan het forum.

Vakantie op Cyprus

Op dit moment hebben we geen vakantie aanbiedingen voor groepen op het eiland Cyprus.

CC Some rights reserved.
Afbeeldingen 1,3, 4 en tekst gebaseerd op informatie uit de Wikipedia.
Cyprus vanuit de lucht
Wandelen op Cyprus
Troodosgebergte op Cyprus
PafosChoirokoitia

 

Uw last minute advertentie hier?
Vraag naar de condities. Klik hier »

 

Geoptimaliseerd voor Google Chrome en Mozilla Firefox