De Rennsteig in het Thuringer Wald

Wandelgroepen

» Startpagina
» Wandelgroep
» Wandelvakanties
» Groepsaccommodaties
» Wandelen is ...
» Wandel links
» Kontakt

Wandelgebieden

» Cyprus
» Harz
» Ligurië
» Sauerland
» Sicilië
» Spaanse Pyreneeën
» Thüringer Wald

Duitsland Wandelland

» Wandelvakanties
» GPS-Tracks
» Natuurreservaat Reizen
» Certificeringen

Duitse LAW's

» De Rennsteig
» Meer wandelroutes (D)

Ligurië

In het noorden van Italië bevindt zich 'Ligurië' een gebied om tal van mogelijkheden te ontdekken, van Zee tot Hooggebergte, een avontuur voor diegene die het echte Italië wil proeven en de Italiaanse sfeer wil voelen en beleven.

Ligurië is een geweldige bestemming voor wandelaars. De Alta Via dei Monte Liguri is een 440km wandelpad wat je over de toppen van Ligurië brengt. Het is in Italië de langste ononderbroken route met zijn hoogste punt op 2.200 m de Monte Saccarello. Bekijk het filmpje. (hier dus een’verborgen’ link direct naar het filmpje op jullie site)

Er zijn veel mooie tochten te maken, bijvoorbeeld naar de watervallen van Mendatica ( betekent wat water brengt) gelegen op de helling van Monte Fronté (2152 meter) op een hoogte van tussen de 700 en 1700 meter. Vanaf de top lopen veel riviertjes naar beneden door kastanje-, dennen-, berken en lariksbomen onder middeleeuwse bruggen door Muneghe en Raigà) naar de oude stenen fonteinen in Mendatica.

Het plaatsje Mendatica heeft een lange geschiedenis, waarvan de oude kerk nog fresco's bezit, welke je kan bewonderen. De Madonna dei Colombi kerk is een barokke reconstructie nadat het originele gebouw werd verwoest in een de aardbeving rond 1886. Via een oud muilezelpad kom je bij de Santa Margherita kapel welke interessant is vanwege de mooie zestiende-eeuwse frescos door onbekende kunstenaars gemaakt. Hier kan je het pad verder naar boven volgen naar het oude plattelandscentrum Poilarocca, een verlaten nederzetting. Onderweg kom je bij de charmante Arroscia waterval, die je eveneens kunt bereiken vanaf de Ligurische Alta Via.

Auteur Karin Vorstenbosch-Zwankhuizen
Foto's Gert van Eck
Ligurie

Ligurie


Ligurie

Ligurie

  
 

Uw last minute advertentie hier?
Vraag naar de condities. Klik hier »

 

Geoptimaliseerd voor Google Chrome en Mozilla Firefox