De Rennsteig in het Thuringer Wald

Wandelgroepen

» Startpagina
» Wandelgroep
» Wandelvakanties
» Groepsaccommodaties
» Wandelen is ...
» Wandel links
» Kontakt

Wandelgebieden

» Cyprus
» Harz
» Ligurië
» Sauerland
» Sicilië
» Spaanse Pyreneeën
» Thüringer Wald

Duitsland Wandelland

» Wandelvakanties
» GPS-Tracks
» Natuurreservaat Reizen
» Certificeringen

Duitse LAW's

» De Rennsteig
» Meer wandelroutes (D)

Sauerland

Sauerland is een gebied in de Duitse deelstaten Noordrijn-Westfalen en Hessen. Het is een berggebied met een hoogte variererend van 200 m in het dal van de Ruhr in het Westen tot 843 m op de top van de Langenberg. Centraal in Sauerland ligt het stadje Winterberg, een plek die bij de Nederlanders erg bekend is, omdat dit vanuit Nederland het dichtstbije wintersportgebied is. Het is een dicht beboste streek, met zijn vele wandelpaden een ideaal wandelgebied.

Wandelgebied

De bekendste lange afstand wandelroute is de Rothaarsteig die verloopt over de kam ven het Rothaargebergte dat in zijn geheel de status van natuurpark heeft. Het is een middelgebergte met als hoogste toppen de Langenberg van 843 meter en de Kahle Asten van 842 meter. De Rothaarsteig start in Brilon en loopt in Zuidwestelijke richting naar Dillenburg (totaal 154 km) en doet onderweg bekende plaatsen als Winterberg en Willingen aan.. Daarbij is het Rothaargebergte een uitstekende plek voor een korte wintersportvakantie.

Winterberg en winterpret

Winterberg is de gedroomde plek voor allerlei wintersactiviteiten. Het is plek voor skiën, snowboarden, langlaufen, rodelen, snow tubing, sleeën. Er zijn 56 skiliften, waarvan 14 moderne stoeltjesliften. Er zijn 81 afalingen, in totaal 40 km lang, met zachte hellingen voor de beginnende skiër en steilere hellingen voor de meer gevorderde skiër. Er zijn drukke plekken, meestal in de omgeving van een een gezellige skihut en er zijn plekken, waar je alleen bent met de bergen en de sneeuw.

Niedersfeld

Niedersfeld is een kleine deelgemente van Winterberg, gelegen op ongeveer 8 km vanaf het centrum van Winterberg. Het is een bosgebied, door de Duitse Overheid officieel erkend als luchtkuuroord. Het dorpje zelf is niet een echt toeristisch dorpje, maar heeft aan de bezoeker toch heel wat te bieden: eindeloze en stille wandelwegen, een ski-gebied, waterskiën op het dorpsmeer, zwemmen, paardrijden en tennis.

Ligging

Winterberg ligt op ongeveer 250 km vanaf Arnhem.

Vakantie in het Sauerland

Op dit moment hebben we geen vakantie aanbiedingen voor groepen in het Sauerland.
Kijk eens verder op www.wandelvakantie-duitsland.de »


Sauerland in Duitsland
Langenberg in de winter

Niedersfeld in de winter

Kaart Rothaarsteig

 

Uw last minute advertentie hier?
Vraag naar de condities. Klik hier »

 

Geoptimaliseerd voor Google Chrome en Mozilla Firefox