De Rennsteig in het Thuringer Wald

Wandelgroepen

» Startpagina
» Wandelgroep
» Wandelvakanties
» Groepsaccommodaties
» Wandelen is ...
» Wandel links
» Kontakt

Wandelgebieden

» Cyprus
» Harz
» Sauerland
» Sicilië
» Spaanse Pyreneeën
» Thüringer Wald

Duitsland Wandelland

» Wandelvakanties
» GPS-Tracks
» Natuurreservaat Reizen
» Certificeringen

Duitse LAW's

» De Rennsteig
» Meer wandelroutes (D)

Sicilië

In het zuiden van Italië bevindt zich het eiland Sicilië. Sicilië is in het brandpunt van de Middellandse Zee gelegen, en heeft dientengevolge veel culturele invloeden van diverse volkeren gekend. Deze volken hebben allen hun eigen cultuurschatten achtergelaten en dat zijn er niet weinig.

Op Sicilië vind je bijzondere gastvrijheid, verrukkelijk eten en een tempo dat uitnodigt om te vertragen. Als je op Sicilië aankomt stap je in een wereld vol tegenstellingen, die fascineert en nooit verveelt.

Sicilië heeft een rijke historie. Vele beschavingen hebben hier in de loop der eeuwen hun sporen achtergelaten. Er valt ook in dit opzicht dus veel te genieten op Sicilië, van Griekse tempels tot Romeinse steden; pittoreske stadjes en dorpen; fascinerende burchten, kastelen en indrukwekkende kathedralen.

De natuur op Sicilië is overweldigend en gevarieerd. Daar is de grillige kust met zijn kliffen en baaien, mooie stranden en uitzicht op de kleinere eilanden. De Etna, Europa's hoogste vulkaan, domineert het landschap. Het binnenland is afwisselend en divers. De nationale parken van Sicilië zijn ideaal voor wandelvakanties en hebben een rijkdom aan vegetatie en vergezichten. De beste tijd om hier te wandelen is tijdens het voorjaar van midden april tot en met juni en in het najaar.

Het Madonie gebergte vormt het achterland van Palermo en Cefalu. Dit paradijs voor natuurliefhebbers herbergt veel bijzondere planten, vogels en andere dieren. In de lente is er een weelde aan wilde bloemen te vinden van bloesems tot gentiaan, orchissen en cyclamen. Kalkstenen formaties en valleien wisselen elkaar af en middeleeuwse stadjes en dorpen liggen dromerig tegen de hellingen van de bergen.

Het Nebrodi gebergte is het dichtbeboste gedeelte van Sicilië. Op 1200-1500 m hoogte vind je een glooiend landschap van beuk, (kurk)eik, linde, es en taxus. Hier heb je kans stekelvarken, San Fratello paarden en wilde katten tegen te komen. Roofvogels, zoals de steenarend, diverse valken en de vale gier zijn in gezonde populaties aanwezig en op de hoogvlaktes grazen runderen, geiten en schapen. Het mooie Lago di Biviere is verblijfplaats voor reigers en andere steltlopers.

De Etna domineert het landschap. Met 3329 m is het de hoogste berg van Italië ten zuiden van de Alpen en de grootste actieve vulkaan van Europa. Het nationaal park Parco dell' Etna varieert van de sneeuwbedekte bergtop, het maandlandschap dat de lavastromen hebben gecreëerd tot de vruchtbare wijngaarden, waar de veelgeprezen wijnen van deze streek worden gemaakt.

Vakantie op Sicilië

Op dit moment hebben we geen vakantie aanbiedingen voor groepen op Sicilië.
Sicilië

Sicilië


Sicilië


Sicilië

Sicilië

  
 

Uw last minute advertentie hier?
Vraag naar de condities. Klik hier »

 

Geoptimaliseerd voor Google Chrome en Mozilla Firefox