De Rennsteig in het Thuringer Wald

Wandelgroepen

» Startpagina
» Wandelgroep
» Wandelvakanties
» Groepsaccommodaties
» Wandelen is ...
» Wandel links
» Kontakt

Wandelgebieden

» Cyprus
» Harz
» Ligurië
» Sauerland
» Sicilië
» Spaanse Pyreneeën
» Thüringer Wald

Duitsland Wandelland

» Wandelvakanties
» GPS-Tracks
» Natuurreservaat Reizen
» Certificeringen

Duitse LAW's

» De Rennsteig
» Meer wandelroutes (D)

Spaanse Pyreneeën

Ligging

De Pyreneeën liggen op de grens tussen Frankrijk en Spanje. Ze zijn ontstaan door een botsing van het Iberisch Schiereiland met het Europese continent vanaf circa 50 miljoen jaar geleden. De afwisseling van steile bergtoppen (tot 3400 meter), groene glooiende hellingen, uitgestrekte bossen, diepe ravijnen, watervallen en valleien zorgen voor een zeer mooi en boeiend landschap.

Klimaat

De Pyreneeën zijn een klimatologische grens. De meeste regen blijft aan de Franse kant hangen. In het westen van de Pyreneeën kan het veelvuldig regenen. In het zuiden schijnt grotendeels de zon.

In de zomer zijn de Spaanse Pyreneeën het gebied bij uitstek om te gaan wandelen. In de hoger gelegen gebieden zijn in de zomermaanden de sneeuwhellingen verdwenen en dus begaanbaar, terwijl in het laaggebergte nog veel bloemen groeien en de temperatuur is dan aangenaam warm.

Bevolking

Door de onherbergzaamheid van dit deel van het gebergte is het slechts dun bevolkt. Hier woonden vroeger vooral veeboeren die 's zomers met hun schapen, geiten, koeien en paarden naar de zomerweide hoog in de bergen trokken en 's winters in de dorpen verbleven. Op uw tocht door de Pyreneeën komt u nog steeds vee tegen op de groene berghellingen.

Door het katholieke geloof liggen kleine, sobere romaanse (rond de 11 en 12de eeuw) en middeleeuwse kerkjes verspreid in dit gebied. Soms in een dorp maar ook afgelegen op een heuvel. De laatste worden een 'ermita' genoemd.

Nationale parken

In de Pyreneeën kent de volgende nationale parken: Ordessa y Monte Perdido, Aigües Tortes i Estany de Sant Maurici. De Pyreneeën zijn enorm rijk aan flora en fauna. Hoog in de bergen vindt u berggeiten en marmotten en tevens inheemse planten die gewend zijn aan het harde klimaat, zoals de sneeuwhoen en de edelweiss. In de lagere delen leven wilde zwijnen, steenbokken, herten, eekhoorns, (lammer)gieren, adelaars en nog veel meer.

Vakantie in de Spaanse Pyreneeën

Op deze site hebben we op dit moment geen vakantiemogelijkheden in de Spaanse Pyreneeën.

CC Some rights reserved.
Afbeeldingen en tekst gebaseerd op informatie van Lopus Wandelreizen en uit de Wikipedia.
 
 
 
   

 

Geoptimaliseerd voor Google Chrome en Mozilla Firefox