De Rennsteig in het Thuringer Wald

Wandelgroepen

» Startpagina
» Wandelgroep
» Wandelvakanties
» Groepsaccommodaties
» Wandelen is ...
» Wandel links
» Kontakt

Wandelgebieden

» Cyprus
» Harz
» Ligurië
» Sauerland
» Sicilië
» Spaanse Pyreneeën
» Thüringer Wald

Duitsland Wandelland

» Wandelvakanties
» GPS-Tracks
» Natuurreservaat Reizen
» Certificeringen

Duitse LAW's

» De Rennsteig
» Meer wandelroutes (D)

Thüringer Wald

Laatste stukje oerwoud van West-Europa

In het wandelland bij uitstek - Duitsland - ligt een prachtig en grotendeels ongerept natuurgebied: het middelgebergte Thüringer Wald. Het werd door het blad Op Pad ooit betiteld als het laatste stukje oerwoud in West-Europa. In Thüringen is een verbod op hekken in bosgebieden en een recht op vrije toegang voor wandelaars. Daardoor geeft dit 'Groene Hart van Duitsland' een enorm gevoel van vrijheid in ongerepte natuur.

Natuurreservaat wandelingen

Midden in dit prachtige natuurgebied ligt een natuurreservaat dat onderdeel is van het Unesco Man And Biosphere (MAB) project. Dit is een uniek natuurreservaat dat de naam Biosferen Reservaat Vessertal draagt, vanwege de bijzondere biotopen en dito flora en fauna. Dichter bij de natuur kunt u niet komen. Er worden groepswandelweken georganiseerd vanuit Landferienhaus Linde » een accommodatie in de uitbreidingszone van dit natuurreservaat, in een piepklein dorpje, zonder doorgaand verkeer, aan de bosrand. In dit doodlopende dal houdt letterlijk het asfalt op en beginnen de wandelpaden.

Wandelen en het weer

Het land Thüringen heeft 16.000 km bewegwijzerde wandelpaden. Het grootste deel daarvan in het Thüringer Wald. Deze bergrug (300 - 1000 m hoog) vormt het overgangsgebied tussen het zeeklimaat in het Westen en het landklimaat in het Oosten. De zomers zijn daardoor gemiddeld warmer en droger dan in Nederland en er zijn lange warme nazomers. Door zijn oostelijk ligging is er sneeuw te vinden van begin november tot eind maart. De sneeuwzekerste periode is eind december tot en met februari. Op de kam van het gebergte kunt u nog tot in april ijs en sneeuwresten tegenkomen langs de wandelpaden. Het gebied is ideaal voor langlaufen en sneeuwschoenlopen.

Ligging

Het Thüringer Wald ligt op slechts 590 km vanaf Utrecht in de Duitse deelstaat Thüringen. Thüringen ligt ten noorden van Beieren en was vroeger (tot 1989) het zuidelijkste deel van de DDR. Door de zeer geringe bevolkingsdichtheid en het lage niveau van economische activiteit is de natuur hier heel puur gebleven. Reeds voor de deling van Duitsland stond Thüringen bekend als 'Het Groene Hart' van Duitsland.

Vakantie in het Thüringer Wald

Op deze site vind je de volgende vakantiemogelijkheden voor groepen in het Thüringer Wald:
• Grote appartementen voor groepen »
• Groepswandelvakanties in lente, zomer en herfst »
• Sneeuwschoen groepswandelvakantie »Frankenblick uitzichtpunt


Wandelgroep bij Trinius Baude

Wandelgroep aan de Rennsteig

Sneeuwschoen wandelgroep

  
 

Uw last minute advertentie hier?
Vraag naar de condities. Klik hier »

 

Geoptimaliseerd voor Google Chrome en Mozilla Firefox