De Rennsteig in het Thuringer Wald

Wandelgroepen

» Startpagina
» Wandelgroep
» Wandelvakanties
» Groepsaccommodaties
» Wandelen is ...
» Wandel links
» Kontakt

Wandelgebieden

» Cyprus
» Harz
» Ligurië
» Sauerland
» Sicilië
» Spaanse Pyreneeën
» Thüringer Wald

Duitsland Wandelland

» Wandelvakanties
» GPS-Tracks
» Natuurreservaat Reizen
» Certificeringen

Duitse LAW's

» De Rennsteig
» Meer wandelroutes (D)

Groepswandelvakantie in het voorjaar

In dit unieke natuurgebied » kunt u deelnemen aan een groepswandelweek. U wandelt in een kleine groep van minimaal vier tot maximaal veertien deelnemers onder leiding van een Nederlandse gids die daar woont en ieder paadje en beekje kent. Uw Nederlandse gastvrouw en gastheer, die in 2004 het roer om gegooid hebben, hebben in dit bijzondere natuurreservaat de mooiste wandelpaden van Thüringen voor u bij elkaar gezocht.

Jaargetijde

U wandelt met Cisca en Gert door prachtige bloeiende bergweiden. Zij kennen ook de verborgen plekjes waar de beschermde wilde orchidee├źn staan. Er is in deze wandel-week natuurlijk tijd om hier en daar bloemen of vlinders te fotograferen.

Wandelingen

De wandelingen vinden plaats vanuit een klein dorpje op de zuidflank van dit middelgebergte op 470 m NN. Per dag bent u 6 - 7 uur onderweg inclusief pauzes. Het gebergte varieert van 200 tot 990 m NN en per dag worden gemiddeld 400 meter gestegen en gedaald. Meestal is dit geleidelijk, maar soms maakt een korte pittige stijging of daling van circa 100 meter deel uit van de dagtocht. De week begint met lichtere tochten, zodat u - komende uit het vlakkere westen - aan de bergen kunt wennen. Er worden rondwandelingen gemaakt en er zijn dagen waarop een lijnwandeling gemaakt wordt met auto of busvervoer vooraf of achteraf.

Accommodatie

De accommodatie heeft appartementen, suites, tweepersoons en eenpersoons kamers, alle met eigen badkamer met douche en wc. U eet steeds samen met de groep in de gezellige 'Gaststube'. 's Ochtends is er een rijk gevarieerd ontbijtbuffet en u kunt ook zelf uw lunchpakket samenstellen. 's Avonds is er een goed tweegangen diner. Dranken bij het diner en een kopje koffie of thee toe zijn in de prijs inbegrepen.

Kosten

De kosten van deze groepswandelweek zijn afhankelijk van de kamer of appartement waarin u ondergebracht bent en of u alleen komt of met andere personen samen boekt. De prijzen voor dit volpension arrangement lopen vanaf € 445 tot € 500. Wie meer dan 60 dagen vooraf boekt krijgt 10% vroegboekkorting.

Bereikbaarheid

De accommodatie is - op de laatste 8 km na - per auto bereikbaar via autosnelwegen. De afstand tot Utrecht bedraagt 580 km. Per trein reist u vanaf Utrecht grotendeels comfortabel per ICE. In 7,5 - 9 uur bent u in Suhl waar u afgehaald kunt worden of per bus verder kunt reizen.

Boekingsaanvraag

Klik op vrijblijvende boekingsaanvraag » om uw wensen of vragen te mailen.

LAST MINUTE GROEPSWANDELVAKANTIE
Direct kijken naar een lastminute wandelvakantie? Klik voor een leuke wandelgroep snel hier »

Wandelgroep op pad met groots uitzicht

Met de wandelgroep door open velden

Met een wandelgroep door het bos
Wandelgroepslunch onderweg

Gevarieerd landschap

  
 

Geoptimaliseerd voor Google Chrome en Mozilla Firefox