De Rennsteig in het Thuringer Wald

Wandelgroepen

» Startpagina
» Wandelgroep
» Wandelvakanties
» Groepsaccommodaties
» Wandelen is ...
» Wandel links
» Kontakt

Wandelgebieden

» Cyprus
» Harz
» Ligurië
» Sauerland
» Sicilië
» Spaanse Pyreneeën
» Thüringer Wald

Duitsland Wandelland

» Wandelvakanties
» GPS-Tracks
» Natuurreservaat Reizen
» Certificeringen

Duitse LAW's

» De Rennsteig
» Meer wandelroutes (D)

Sneeuwschoen groepswandelvakantie

In het unieke natuurgebied Thüringer Wald » kunt u deelnemen aan een sneeuwschoen groepswandelweek. U wandelt in een kleine groep van minimaal vier tot maximaal veertien deelnemers onder leiding van een Nederlandse gids die daar woont en ieder paadje en beekje kent. Uw Nederlandse gastvrouw en gastheer, die in 2004 het roer om gegooid hebben, hebben in dit bijzondere natuurreservaat de mooiste wandelpaden van Thüringen voor u bij elkaar gezocht.

Sneeuwschoen Wandelingen

De sneeuwschoen wandelingen vinden plaats vanuit een klein dorpje op de zuidflank van dit middelgebergte op 470 m NN. Per dag bent u 5 - 6 uur onderweg inclusief pauzes. Ons wandelgebied varieert van 450 tot 990 m NN en per dag worden gemiddeld 300 meter gestegen en gedaald. Meestal is dit geleidelijk, maar soms maakt een korte pittige stijging of daling van circa 100 meter deel uit van de dagtocht. De week begint met lichtere tochten, zodat u - komende uit het vlakkere westen - aan de bergen kunt wennen. Er worden rondwandelingen gemaakt en er zijn dagen waarop een lijnwandeling gemaakt wordt met auto of busvervoer vooraf of achteraf.

LET OP! Sneeuwschoen wandelen kost meer kracht dan gewoon wandelen. Uw conditie moet voor dit soort tochten toereikend zijn.


Accommodatie

De accommodatie heeft appartementen, suites, tweepersoons en eenpersoons kamers, alle met eigen badkamer met douche en wc. U eet steeds samen met de groep in de gezellige 'Gaststube'. 's Ochtends is er een rijk gevarieerd ontbijtbuffet en u kunt ook zelf uw lunchpakket samenstellen. 's Avonds is er een tweegangen diner. Dranken bij het diner en een kopje koffie of thee toe zijn in de prijs inbegrepen.

Data

Zaterdag 28-01 tot 03-02-2018

Kosten

De kosten van deze sneeuwschoen groepswandelweek bedragen € 500 of € 530 euro afhankelijk van de kamer of appartement waarin u ondergebracht bent en of u alleen komt of met twee personen samen reist.

Bereikbaarheid

De accommodatie is per auto bereikbaar - op de laatste 8 km na - via autosnelwegen. Sneeuwkettingen zijn niet nodig. De afstand tot Utrecht bedraagt 580 km. Per trein reist u vanaf Utrecht grotendeels comfortabel per ICE. In 7,5 - 9 uur bent u in Suhl waar u afgehaald kunt worden of per bus verder kunt reizen.

Boekingsaanvraag

Klik op vrijblijvende boekingsaanvraag » om uw wensen of vragen te mailen.

Bekijk de video van sneeuwschoenwandelen

Sneeuwschoen wandelgroep
Sneeuwschoen wandelgroep instructie

In een vers besneeuwd bos

Sneeuwschoen Wandelpauze
Klaar maken voor vertrek

  

Uw last minute advertentie hier?
Vraag naar de condities. Klik hier »

 

Geoptimaliseerd voor Google Chrome en Mozilla Firefox